|
|
|
... 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.
Elkészítése: A citromot vékony karikára vágjuk, a szeleteket kevés vajon megsütjük és pár órára száraz meleg helyre teszszük. A hússzeleteket fűszerezzük, ezután serpenyőben addig pároljuk, hogy a közepük rózsaszínű maradjon. Ezután elkészítjük a már... |
|
|
|
|
|
|
|
... 30-40 perc alatt megsütjük. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk. A petrezselymet, kaprot és bazsalikomot is megmossuk, a leveleket a szárról letépkedjük. A citromokat felszeleteljük, a szeleteket félbe vágjuk. A petrezselyem felével, a kaporral, a bazsalikommal és a citromdarabokkal megtöltjük a pisztrángot.
A metélőhagymát, petrezselyem másik felét és a kimagozo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... az ereket és magokat eltávolítjuk a belsejükből. Megtöltjük őket a körözöttel, alufóliába csomagoljuk, és 1 órára ... |
|
|
|
|
|
|
|
... büntették, hogy lefejtették a húsukat, darabonként, mint a csirkéknek A szeletek szélességét és hosszúságát a bűn súlyossága határozta meg: a súlyos bűnt elkövetőkből hosszú, vékony szeleteket vágtak, hogy meghosszabbítsák szenvedéseiket, a kevesebb bajt okozókat pedig vastag szeletekkel gyorsan elintézték.
Utolsó vacsora kettesben
Néhány afrikai törzsben az... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megkenjük, esetleg darált dióval vagy mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
... háromszög alakú szeletre vágjuk, és a maradékot vékonyan felszeleteljük. A háromszögeket mindkét oldalukon vajjal megkenjük, majd ezekkel kirakjuk a kivajazott formát, a szélekre tesszük a szeleteket. Középen a kompóttal kitöltjük, a maradék háromszögekkel befedjük, és forró sütőben készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formából hideg t... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerecsendióval, és a többi fűszerrel jól összekeverjük, és a tésztára tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük. Kör alakban a tésztára, egymásra rakjuk a szeleteket, úgy, hogy félig takarásban legyenek. A lekvárt meglangyosítjuk, vékonyan bekenjük vele a torta tetejét, és sütőben készre sütjük. A formából kivesszük, és melegen vagy langyosa... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem adja vissza a késésekért annak idején befizetett összegeket...
d) rendel egy chicken mcfu menüt brúszlivall
e) amit Bajor Imre
2. Ha egy amerikai turista Mars-szeleteket dobál az albánoknak, akkor..
a) az albánok megeszik (mármint a turistát)
b) visszadobnak neki szétrohadt déligyümölcsöket hálájuk jeléül
c) valószínűleg a Mars-gyárban... |
|
|
|
|
|
|
|
... amíg szirup sűrűségű lesz, majd hűlni hagyjuk. A terrint kivesszük a fagyasztóból. Kb. 10-15 perc alatt annyira megpuhul, hogy szeletelni lehet, és 2-3 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírba burkoljuk, visszatesszük a formába, és újra a fagyasztóba rakjuk.
Tálalás előtt minden tányérra 1-2 evőkanál mascarponét adagolunk, ráteszünk egy szelet terrin... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Variáció
Az epret fügével is helyettesíthetjük, ha éppen szezonja van, ekkor azonban hintsü... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokozat).
Aztán kettőnknek beleütöm a tojásokat egy tálba és kézi habverővel hozzákeverem a tejet. Picit megsózom, majd megborsozom és belereszelek némi friss szerecsendiót is. Utána a baguette-szeleteket alaposan beletunkolom a tojásos tejbe, hogy minél többet magukba szívjanak belőle.
Egy serpenyőbe beleöntök 3 evőkanál olívaolajat és közepesen erős tűzön o... |
|
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a vaníliaaromát és a 2 dl hideg vízbe áztatott, majd kislángon melegített, feloldott zselatint. Jól összekeverjük, és félretesszük. A hatodik banánt is felkarikázzuk, a szeleteket a maradék vajban átpirítjuk, és a folpackkal bélelt tálalótányérra, egymás mellé tesszük. Ráöntjük a pürét, és ha már kellően kihűlt, hűtőszekrényben hűtjük tovább. A manduláshoz 2 dl hideg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivájjuk, negyedekre vágjuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk. 5 dl vizet a maradék citromlével és cukorral felforralunk, majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A gránátalmákat kettévágjuk, kimagozzuk. A dzsemet meglangyosítjuk, ezzel a kész tortát m... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
4 szelet (1 cm vastagra vágva) kalács
2 nektarin
ELKÉSZÍTÉS
A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletek... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj
12 szelet kész gyümölcskenyér
5 tojás
4 dl tejszín
1,5 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcskenyér-szeleteket vajjal megkenjük, és egy kivajazott kerek tortaformába lerakjuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejet meg a tejszínt, és a gyümölcskenyérre öntjük. 10 percig h... |
|
|
|
|
|
|
|
... fel, hogy a házikó kúp alakú tetejét megkapjuk belőle.
2.
Lapos, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük a lekváros piskótát, a mézeskenyérszeletekkel befedjük úgy, hogy a szeleteket sűrített tejjel és lekvárral a piskótához ragasztjuk, és kissé oldanyomjuk.
3.
Az angelikagyökér kandírozott szárából, leveléből ablakokat és ajtót formázunk, és lekvár... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt
3 szelet bacon szalonna
3 kávéskanál pizza szósz
vaj
A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal.Ráhelyezzük a
szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd
ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felső
részét.Porcelán vagy tűzálló tányérra helyezzük és 3.5
percig 650W-os mikróbam sütjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... körözött
10 dkg marhanyelv
Kör alakú, szikkadt kenyér héját lefaragjuk, a belét
torta alakúra vágjuk, majd éles késsel kb. 0,5 cm vastag
szeletekre vágjuk. A szeleteket megvajazzuk. Jóízű
libamájkrémet, körözöttet, sonkakrémet, tojáskrémet
készítünk, amellyel egyenletesen rétegezzük a
megvajazott kenyérszeleteket. A torta alakúra
össze... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük. Sóval, törött borssal, és kevés konyakkal ízesítjük. Most elővesszük a kibélelt formákat, és a következő sorrendben helyezzük el benne a pástétomokat: a forma aljára szalon-naszeleteket teszünk, ezt befedjük pástétommal, majd a csíkokra vágott nyúlfiléből, majd megint a húspü-réből rakunk. Tetejére, csíkokra vágott sonkát, libamájat, és szalonnát helyezünk, erre ismét ... |
|
|
|
|
|
|
|
... érdemes felszeletelnünk. A friss rozmaringot akár ollóval is a burgonyaszirmok tetejére nyiszálhatjuk. 200 fokon h... |
|
|
|
|
|